בסיס לפנקייק, בלינצ'ס וופלים

קיימת בלילה אחת המשמשת כבסיס להכנת פנקייק, בלינצ'ס וופלים.
ההבדל ביניהן –
לבסיס בלינצ'ס – יש להוסיף 1/2 כוס חלב נוסף לכמות שבבבסיס הפנקייק.
לבסיס וופלים – יש להוסיף 1 ביצה לזו שבבסיס הפנקייק והכנת הוופלים מתבצעת במכשיר המיועד להכנתם.

 המרכיבים לפנקייק
 1 כוס קמח סויה
 1 כוס קמח קינואה
 1 כפית משפר אפייה
 2 ביצים גדולות
 1 כפית סילאן תמרים
 1 כוס חלב סויה
 1 כוס מי סודה קרים מאוד
 קמצוץ מלח
 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
 1 כפית תמצית וניל
 1 כפית טחינה גולמית
 קמצוץ ציפורן (להקפיד על קמצוץ כדי שלא ישתלט על הטעמים)
 לטיגון 1 כפית שמן זית מכבישה קרה + 1 כפית שמן שומשום

ההכנה
להניח את כל המרכיבים בקערת מערבל ולהניח לו לעבוד כ-5-10 דקות.
לעצור מדי פעם בכדי להוריד מהדפנות בלילה.

לחמם מחבת טפלון עם 1 כפית שמן זית מכבישה קרה עם שמן השומשום
להעביר למחבת חמה שמעל אש בינונית מהבלילה 1 מצקת גדושה ולסובב המחבת לצדדים בכדי שהבלילה תתפשט.
להפוך לצד שני עד קבלת גוון זהוב.
להוציא את הפנקייק אל צלחת ולהמשיך בטיגון בצורה זהה עם שאר הבלילה.

ההגשה
לסדר בצלחת הגשה את הפנקייק אחד על השני.
לבזוק מעל סירופ אגבה, סילאן תמרים או דבש.

  
 הכנת בלינצ'ס
 יש להוסיף 1/2 כוס חלב נוספת לבלילה ולערבב היטב.
 מוזגים למחבת חמה 1 מצקת ומייד להטות המחבת לצדדים כדי שהבלילה תגלוש
 לצידי המחבת ובסיסה יהיה דק.

 את הבלינצ'ס עורמים אחד על גבי השני כשהצד המוזהב יותר כלפי מטה.
 את המילוי מניחים בחלק הבהיר.
 

מילוי לבלינצ'ס
המילוי לבלינצ'ס יכול להיות מלוח או מתוק, בשר טחון, דגים קצוצים או מגוון גבינות.
לאחר הוספת המילוי מגלגלים ובוזקים רוטב התואם למילוי.