לפת כבושה

  המרכיבים
  4 ראשי לפת גדולים
  1 ראש סלק גדול
  1 פלפל ירוק חריף
  1 גבעול כרפס
  1/4 כוס חומץ
  1 כף חומץ בן-יין אדום
  מלח
  מים שרתחו וצוננו מעט

  ההכנה
  לקלף את ראשי הלפת והסלק ולחתוך לרצועות כמו צ'יפס בעובי ס"מ.
  לחתוך כרפס נגד כיוון הסיבים באורך של 3 ס"מ.
  לסדר בתוך צנצנת מעוקרת את הלפת, סלק, פלפל חריף והכרפס.
  לשים בפינג'אן מים שחוממו ומלח.
  היחס ביניהם הוא 1 כפית מלח ל-1 כוס מים שחוממו.
  לשפוך לתוך הצנצנת את מי המלח ולהוסיף חומץ וחומץ בן-יין אדום עד לקצה שפת הצנצנת.
  לאטום בניילון נצמד דביק ולסגור במכסה מתאים.
  להפוך הצנצנת כך שהמכסה יהיה כלפי מטה ולנער היטב.
  להניח את צנצנת הלפת במקום מואר אך לא בקרינת שמש ישירה.
  צנצנת הלפת כבושה מוכנה לאחר 6-7 ימים.